hun/ eng
keresés
kosaram
21_12_26_Fischer_41

Program

Idén nemcsak a koncert programja, de a hangzás is meglepetés lesz! A Budapest Kongresszusi Központ terét teljesen átrendezzük: a zenekart meghitten körülvevő, arénaszerű elrendezésnek köszönhető fantasztikus akusztika Fischer Iván és a BFZ ünnepi ajándéka.

Közreműködők

További információ

Az esemény körülbelül 2,5 óra hosszúságú.

Az eseményről

„Egy februári napon csoda történt a Kongresszusi Központban: egy felvétel kedvéért a terem közepébe ültettük a zenekart, és elámultunk. Olyan gyönyörű hangzást hallottunk, mint csak egy-két kivételesen szerencsés koncertteremben a világon. Február óta nem hagy minket nyugodni a gondolat, hogy ezt a gyönyörű hangzást rendszeresen megoszthassuk a közönséggel. Karácsonykor bemutatjuk ezt a csodát. Ez lesz a karácsonyi ajándékunk Budapestnek és Magyarországnak” – mondta Fischer Iván.

A BFZ több alkalommal adott már Titokkoncertet, amelynek műsorát csak a hangversenyen, az adott darab előtt jelenti be Fischer Iván. Az idei Titokkoncert új nézőterén közel 300 néző a színpadról, további 250 a zenekar melletti székekről, 1100-an pedig a Kongresszusi Központ széksoraiból élvezhetik a koncertet, sőt így egyúttal egy „multigenerációs” koncertforma születik: kb. 50 fiatal zenerajongó a muzsikusok között elhelyezett babzsákokról hallhatja az új elrendezésnek köszönhető fantasztikus akusztikát. Álmunk, hogy a zenekart és a közönséget egymáshoz még közelebb hozó elrendezésnek köszönhető gyönyörű hangzást rendszeresen megoszthassuk Önökkel, és a Budapest Kongresszusi Központ kisebb átalakításával egy világszínvonalú koncertteremmel gazdagodjon Budapest és Magyarország. Az új megoldást az épület tervezője, Finta József is lelkesen fogadta, és munkatársaival már egy koncepciót is készítettek a közel 40 éves épület arénaszerű átépítésére. Ön is segítheti az álom megvalósulását! Ossza meg a bfz.hu/ujhangzas linken található hírünket és véleményét a koncerten hallottakról a Facebookon és más közösségimédia-oldalakon az #ujhangzas hashtaget használva, és legyen részese egy új koncertterem születésének! A körbeültetés külföldön számos helyen kiválóan működik, például a Philharmonie Berlin, a hamburgi Elbphilharmonie vagy a Los Angeles-i Walt Disney Hall is többek között arénaszerű elrendezésének köszönheti kiváló hangzását.

Teljes leírás

Kategóriák