hun/ eng
keresés
kosaram
zenei nevelés

Zenei nevelés

„Izgultam, de nagyon jól éreztem magam a koncerten. A szívemet minden szeretet átjárta.” (Attila, 5 és fél éves)

A mindennapi zenehallgatás, éneklés és hangszeres játék nagymértékben hozzájárul a beszéd, a nyelv és a kreativitás fejlődéséhez, lelki egészségünk megőrzéséhez. A Budapesti Fesztiválzenekar ezért a világon egyedülálló zenei nevelési programjával azon dolgozik, hogy megismertesse a klasszikus zene kincseit a gyermekekkel, a családokkal és a fiatal felnőttekkel. Az élményekben gazdag felfedezőtúrákon a kisebbek a hangszerekkel vagy rövidebb dallamokkal, a nagyobbak szimfóniákkal, gyerekoperákkal, versenyművekkel ismerkedhetnek meg.

A gyermek- és ifjúsági, illetve közösségi programok kiemelten fontosak a Fesztiválzenekar számára. Mindegy, hogy egy kis faluban csendülnek fel klasszikus dallamok, vagy egy budapesti elitiskolában tartunk Hangszerkóstolót: a csillogó gyermekszemek, a tátott szájak mindig megerősítik bennünk munkánk szépségét és értelmét.

Örömet és élményt adunk – szeretetet, nyitottságot kapunk cserébe. Missziónk, hogy hozzáférhetővé tegyük a zenehallgatás és zenélés élményét kicsik és nagyok, fővárosiak és vidékiek, hátrányos helyzetű és jómódú családból származó, a zenében tehetséges és a muzsika iránt kevésbé érdeklődő gyermekek számára is.

Mivel célunk, hogy élményt nyújtsunk minél több fiatalnak, s velük párbeszédet folytatva közelebb hozzuk őket a klasszikus zenéhez és a BFZ színes edukációs programjaihoz, ezért nem csak partneriskoláinknak szeretnénk emlékezetessé tenni a zenével való találkozást.

Éljük át a játékosságot!