hun/ eng
keresés
kosaram
Támogatóink mondták.jpg

Támogatóink mondták

„Csak magamat tudom ismételni: Elfogult vagyok a BFZ-vel. Szeretem, ahogy kedvvel, odaadással, zenélnek: elbűvöl az alapító Fischer Iván varázslatos személyisége, elmélyültsége és fölszabadult játékossága. Tetszik a változatos a repertoár, évről-évre tele meglepetésekkel és színes eseményekkel: és tetszik, hogy nemcsak a legkifinomultabb ízlésűekre gondolnak, hogy nem tartják rangon alulinak a zenei ismeretterjesztést sem. Klasszikus zene a köztéren, utcán, lépcsőházban, zsinagógában, karantén idején a közösségi médiában is – büszke vagyok, hogy a magam eszközeivel segíthetem is Ivánt és zenésztársait művészetük gyakorlásában és magasztos küldetésük teljesítésében.” (Rényi Andrea)

„Életünk során hét országban éltünk, 2014-ben költöztünk haza Magyarországra. Minket a BFZ mentett meg egy újabb költözéstől. Nagyon nagy köszönettel tartozunk neki és Fischer Ivánnak, aki, mint sokszor állítottam: fény a sötétségben.” (Eliason Maria)

„Mert a megbízhatóan magas színvonalú zenélés mellett mindig történik valami új, mindig sikerül valamivel megfejelni a már megvalósult ötleteket. Először a zenekar énekelt, az idén újévkor már az ország sokszínű népének képviselői is - hatalmas sikerrel. A karácsonyi meglepetés koncerteket jó pár éve a közönség állítja össze. Meg lehetne próbálni, hogy a következő karácsonyi koncert a zenészek kívánságai alapján álljon össze. Vezényelni, táncolni, énekelni már úgyis láttuk őket, érdekes lehet, mi a kedvencük a hivatásukban. És ezért is szeretek a Támogatói Klub tagja lenni, mert ezt a javaslatot itt megtehettem, mert megkérdeznek. Remélem, még sok évig.” (Volenszky Paula)

„Mert úgy érezhetem, hogy a világ legjobb klubjába tartozom.” (Galambos Anna)

„Ez az a klub, amiben mindenki ugyanazt szereti, amit én.” (dr. Pető Katalin)

„Mert kívülállóként is jólesik belül lenni. Belül lenni egy olyan buborékban, ahol béke van, nyugalom, mert a zene nekem ezt is jelenti.” (Frank Éva)

„Nekünk feleségemmel a szimfonikus zene értékén túl a BFZ egy példamutató humánus európai értékközösséget jelent. Boldogság a lelkünknek, hogy odatartozónak érezzük magunkat. Laikus zeneimádóként bízunk a bérleti programválasztás nagyszerűségében is. Rendszeresen hallgat(t)unk élőben más magyar szimfonikus zenekarokat is, de nem mertünk volna elmenni Messiaen-, Arvo Pärt- vagy Monteverdi L'Orfeo-programot megnézni más előadókkal. A zenekari összhangzás színvonala számunkra kimagaslik a magyar zenekarok közül, pedig mindenki hangversenyén a 6-10. sor közepén szeretünk ülni. Köszönjük! Vagyunk és maradunk őszinte hódolói a BFZ-nek és Fischer Ivánnak.”(Horváth László)

„A Budapesti Fesztiválzenekarnak adományozott támogatást férjem, Peter Otto Stahl emlékére ajánlom fel, aki idén májusban hunyt el. Peter és én minden alkalommal izgatottan vártuk, hogy részt vehessünk ennek a kivételes zenekarnak a koncertjein, a lemezfelvételeiket is örömmel hallgattuk. Utoljára egy pár évvel ezelőtti New York-i hangversenyen élvezhettük együtt a BFZ muzsikáját. Olyan árnyalatokat és finomságokat hallottunk meg a játékukban, amelyeket máshol még soha nem tapasztaltunk. Megindított az a varázslat és újszerűség, amelyet Fischer Iván értelmezése adott a zenének. Emellett a szabadság és demokrácia eszméinek támogatását is fontosnak tartjuk, és nagyra becsüljük Fischer Iván társadalmi kiállását.
A férjem nagyon szerette a klasszikus zenét, és ez a zenekar különleges volt a számára.” (Cynthia Arnold, Minneapolis, Minnesota, USA)

Támogatóinkat kérdeztük

Ízelítő támogatói eseményeinkből