hun/ eng
keresés
kosaram

Visszanézhető koncertfelvételek

Monteverdi, Bartók, Schubert

Az elbűvölő Vilde Frang újra a Fesztiválzenekarral! Ezúttal Bartók 1. hegedűversenye telik meg általa élettel. A színes program elején a zene és szöveg viszonyát forradalmian újragondoló Monteverdi hangszeres együttessel kísért vokális művei közül szólal meg néhány. A barokk zenei tréfák és a 20. századi hangzások után, a koncert második felében Schubert legjelentősebb hangszeres műve, a romantika mérföldköve, a szerző utolsó befejezett szimfóniája hangzik el a Müpában, 2022 novemberében rögzített koncertfelvételen.

Monteverdi, Bartók, Schubert

Frang, Fischer

Nézze most!
Enescu, Stravinsky, Prokofjev

Vilde Frangot egyetlen zenerajongónak sem kell bemutatni. A virtuóz és érzékeny norvég hegedűművész szerencsére egyre gyakrabban fordul meg Budapesten, így a BFZ koncertjein is, minden alkalommal felejthetetlen élményt nyújtva a közönségnek. A Müpában, 2020-ban készült koncertfelvételen Stravinsky hegedűversenyét játssza, amely különleges helyet foglal el a hegedűirodalomban. Akárcsak a hegedűverseny, Enescu két román rapszódiája szintén a művészet fellegvárában, Párizsban született – közülük az ismertebb, a „csűrszagú”, táncos első rapszódia nyitja a koncertet. Zárásként Prokofjev gyakran félreértelmezett 5. szimfóniája szólal meg, amely a szerző nyilatkozata ellenére sem a háborúról szól.

Enescu, Stravinsky, Prokofjev

Frang, Fischer

Nézze most!
Symphony Night Live: Mahler 9. szimfóniája Fischer Ivánnal

Látogasson el a Symphonyra, ahol a Budapesti Fesztiválzenekar a zeneszerzőóriás Gustav Mahler utolsó befejezett szimfóniáját kelti életre! A koncert előtt Fischer Iván kalauzol végig minket a 9. szimfónia legizgalmasabb részletein, és az is kiderül, miért nevezik a BFZ-t a jövő és az innováció zenekarának.

Symphony Night Live: Mahler 9. szimfóniája Fischer Ivánnal

Nézze most!