hun/ eng
keresés
kosaram
Magveto.jpg
Naptáramhoz adom

A zene éjszakája – Magvető Café 19:00

2023
November16 19:00
Naptáramhoz adom

Program

Bartók Bélabio:
Három csíkmegyei népdal, Sz. 35a, BB 45b

Robert Schumannbio:
Asszonyszerelem, asszonysors, Op. 42 – Seit ich ihn gesehen; Er, der Herrlichste von allen; Ich kann’s nicht fassen, nicht glauben; Süßer Freund, du blickest

Mochtar Embut:
Kuda Lumping

Wolfgang Amadeus Mozartbio:
Quando avran fine omai (az Idomeneo című operából)

Mochtar Embut:
Kamadjaja

Liszt Ferencbio:
A Lorelei

Bartók Bélabio:
Falun, Sz. 78, BB 87a

Takács Lilla (szoprán), Mingshanwang (zongora)

További információ

Az esemény körülbelül 45 perc hosszúságú.

Az eseményről

November 16-án a Budapesti Fesztiválzenekar zenészei kilépnek a koncerttermekből, és belevetik magukat a budapesti éjszakába. Azzal az eltökélt szándékkal, hogy kivételes csütörtök estét szerezzenek Budapest legkedveltebb bárjai, kávézói és klubjai közönségének. Olyanoknak, akik talán ritkábban keresik ezt az élményt a koncerttermekben.

Idén immár hetedik alkalommal telnek meg klasszikus zenével Budapest felkapott kávézói, pubjai. A rendezvény idén a 150 éves Budapest születésnapját ünnepli. A sokhangú események szervezője a Budapest Brand és a Budapest 150 projekt, a Fesztiválzenekar ezúttal művészeti partnerként csatlakozik.

A fellépők köre a kezdeményezés történetében először nemzetközivé válik. A BFZ művészei mellett ezúttal hangszerükkel érkeznek kedvenc helyeikre a Zeneakadémia nemzetközi hallgatói, és a partnerországok követségei által szervezett fiatal külföldi művészek is.

A zene éjszakájának ingyenes minikoncertjei a Duna mindkét oldalán várják a zeneimádókat az ősz legkötetlenebb komolyzenei eseményén. Tucatnyi helyszínre költözik majd be a zene, nemcsak a belvárosban, hanem külsőbb kerületekben is. A fesztelen hangulatú minihangversenyek késő délután kezdődnek és egyes helyszíneken akár éjfélig tartanak. A részvétel mindenütt ingyenes, de ahol lehet, érdemes mihamarabb asztalt foglalni, mert a helyek hamar elfogynak.

Teljes leírás

Kategóriák