hun/ eng
keresés
kosaram
Három_holló_001.jpg
Naptáramhoz adom

A zene éjszakája – Három Holló 23:00

2023
November16 23:00
Naptáramhoz adom

Program

Johann Sebastian Bachbio:
d-moll toccata és fúga, BWV 565 (Kostyál Péter átirata)

Bartók Bélabio:
Szonatina, Sz. 55, BB 69 (Martos Attila átirata)

Bartók Bélabio:
3 rondó népi dallamokkal, Sz. 84, BB 92 – Andante (Martos Attila átirata)

Gabriel Faurébio:
Requiem, Op. 48 – In Paradisum (Kostyál Péter átirata)

Antonio Vivaldibio:
A négy évszak – Tél

Carlos Gardel:
Por una cabesa (tangó)

Gerardo Hernán Matos Rodríguez:
La Cumparsita (tangó)

Julián Plaza:
Payadora (tangó)

Közreműködők

Közreműködik

További információ

Az esemény körülbelül 45 perc hosszúságú.

Az eseményről

November 16-án a Budapesti Fesztiválzenekar zenészei kilépnek a koncerttermekből, és belevetik magukat a budapesti éjszakába. Azzal az eltökélt szándékkal, hogy kivételes csütörtök estét szerezzenek Budapest legkedveltebb bárjai, kávézói és klubjai közönségének. Olyanoknak, akik talán ritkábban keresik ezt az élményt a koncerttermekben.

Idén immár hetedik alkalommal telnek meg klasszikus zenével Budapest felkapott kávézói, pubjai. A rendezvény idén a 150 éves Budapest születésnapját ünnepli. A sokhangú események szervezője a Budapest Brand és a Budapest 150 projekt, a Fesztiválzenekar ezúttal művészeti partnerként csatlakozik.

A fellépők köre a kezdeményezés történetében először nemzetközivé válik. A BFZ művészei mellett ezúttal hangszerükkel érkeznek kedvenc helyeikre a Zeneakadémia nemzetközi hallgatói, és a partnerországok követségei által szervezett fiatal külföldi művészek is.

A zene éjszakájának ingyenes minikoncertjei a Duna mindkét oldalán várják a zeneimádókat az ősz legkötetlenebb komolyzenei eseményén. Tucatnyi helyszínre költözik majd be a zene, nemcsak a belvárosban, hanem külsőbb kerületekben is. A fesztelen hangulatú minihangversenyek késő délután kezdődnek és egyes helyszíneken akár éjfélig tartanak. A részvétel mindenütt ingyenes, de ahol lehet, érdemes mihamarabb asztalt foglalni, mert a helyek hamar elfogynak.

Teljes leírás

Kategóriák