hun/ eng
keresés
kosaram
"Több időnk van most egymásra"

Interjú

"Több időnk van most egymásra"

Karanténpercek Bodolai Cecíliával

Azért indítottuk el Karanténpercek című sorozatunkat, hogy ezekben a nehéz napokban se távolodjunk el egymástól. Muzsikusainkat kérdezzük arról, hogy élik meg a koronavírus-járvány miatt kialakult új élethelyzetet. Hogy változott meg az életük? Találnak-e benne pozitívumot? Milyen zenét ajánlanak Önöknek? Hogy alakultak át a muzsikálási szokásaik? Ezúttal brácsaművészünk, Bodolai Cecília osztja meg Önökkel gondolatait, élményeit.

Milyen zenét ajánlanál a közönségnek a bezártság idejére? Te mit hallgatsz, mit játszol szívesen, hogy jó legyen a hangulatod?

A Bartók Rádiót nagyon szívesen hallgatom és ajánlom mindenkinek. Gyönyörű koncert- és stúdiófelvételek, érdekes előadások hallhatók benne. Ott kicsit kevesebbet hallani a vírusról. Ha kicsit lazítani akarok, vagy otthon tornázom, a Retro Rádiót szoktam hallgatni.

Mivel pótolod a zenekarral töltött időt? Kivel, hogyan zenélsz otthon?

Elsősorban magamban zenélgetek, de már rávettem a férjemet, hogy vegye elő a fagottját, s tervezzük, hogy nemsokára duókat játszogatunk együtt. Páromnak van egy kórusa, nemrég készítettünk karanténfelvételeket. Mindenki az otthonában énekelt, és az egyik tag összeboronálta a videókat. Nagyon szórakoztató, örömteli elfoglaltság volt mindannyiunknak. És egy szép emlék is marad erről az időszakról.

Tanultál valami újat a karantén alatt? Lettek esetleg új szokásaid?

Megtanultam maszkot varrni. Az egész családot elláttam velük. Anyukám receptjei és telefonos segítsége alapján sokat sütök. Húsvétra gyönyörű bejgliket sikerült készítenem.

Bodolai Cili3.jpeg

Mi hiányzik most a legjobban?

Nagyon hiányzik a családom, a kisunokám, Botond, aki hamarosan egyéves lesz. Nemrég felállt és nemsokára megtanul járni. Nagy fájdalom, hogy mindezt csak videótelefonon láthatom. De, amint elmúlik a vészhelyzet, megyek hozzá és folytatjuk az idáig nagyon jól alakuló kapcsolatunk elmélyítését.

Mi a jó a karanténban?

A karantén egyik áldása, hogy szinte leállt a világ! Ezt nagyon jónak tartom, jó lenne, ha ez kicsit megmaradna a járvány után is. Otthon több időnk van most egymásra a párommal. Kicsit visszajönnek a fiatal éveink, amikor még csak ketten voltunk. Sokat beszélgetünk, játszunk. A mozgásra is több idő jut most. Kétnaponta kijárok a közeli erdőbe, gyalogolok, futok, vagy otthon tornázom.

Van-e olyasmi az életedben, amire eddig soha nem volt időd, de mindig vágytál rá, és most kipróbálhattad?

Elkezdtük a rég elfeledett videófelvételeinket nézegetni a családról, szakmáról. Elhatároztuk, hogy rendbe rakjuk, és témák szerint digitalizáltatjuk őket. Emellett most olyan dolgok rendbe rakására is jut idő, amire máskor nem telik, és csak odázzuk őket.

Kövessék Karanténestjeinket is! Minden nap 19:45-től jelentkezünk honlapunkon és Facebook-oldalunkon is. Ha támogatni szeretnék sorozatunkat, örömmel fogadjuk.