hun/ eng
keresés
kosaram
Ingyenes szabadtéri koncerttel nyitja a szezont a Budapesti Fesztiválzenekar

Közlemény

Ingyenes szabadtéri koncerttel nyitja a szezont a Budapesti Fesztiválzenekar

Ingyenes szezonnyitó koncertre vár mindenkit augusztus 25-én a budai Tabánban a Budapesti Fesztiválzenekar. A műsor a BFZ új évadából ad ízelítőt, a részleteket és a darabokhoz fűzött magyarázatait csak a helyszínen osztja meg a közönséggel a karmester, Fischer Iván. A koncert előtt akár személyesen a muzsikusoktól is lehet majd bérletet és jegyet vásárolni az új szezonra.

A Tabánban tartja meg idei szabadtéri koncertjét augusztus 25-én 19 órakor a Budapesti Fesztiválzenekar. A szezonnyitó hangversenyre Fischer Iván az új évad programjából állít össze meglepetés ízelítőt, ráadásul az új Iván mesél koncertforma is bemutatkozik: a tételek között a zeneigazgató megfordul, hogy röviden a műről beszéljen a közönségnek.

A koncert helyszínén személyesen a zenészektől is lesz lehetőség bérletek és jegyek vásárlására az új évadra, akár SZÉP-kártyával, sőt a muzsikusok is segítenek eligazodni a szezon koncertkínálatában, Fischer Iván pedig dedikálni fog. A Fesztiválzenekar többek között saját operarendezést, új koncertformát és nemzetközi sztárokat is bemutat szeptember 9-től. Sőt, a helyben vásárolt, vagy már meglévő bérlet és jegy bemutatásával a Tabánban is jobb ülőhely jár. A koncerten a belépés ingyenes, de védettségi igazolványhoz kötött. Részletek a BFZ honlapján: www.bfz.hu/taban.

A Budapesti Fesztiválzenekar az elmúlt három évtizedben számtalan alkalommal örvendeztette meg a fővárost ingyenes nyári hangversenyeivel, amelyek közül több is különösen emlékezetes marad, mint a délszláv háborúk idején adott koncert, amelyen Fischer Iván meghívására szerb, horvát és bosnyák kórusok együtt énekelték Beethoven 9. szimfóniáját, vagy a 2001-es roma zenészekkel előadott Cigányokkal együtt koncert, vagy épp az ezreket megtáncoltató 2007-es Keringő-koncert. Hasonló volt a zenekar híres TérTáncKoncert-sorozata is, amelyben több száz, elesett és jobb hátérrel rendelkező, vidéki és fővárosi gyerek táncolt együtt évről-évre 2015 és 2019 között.

További információ:

A BFZ új szezonjáról: https://www.bfz.hu/hu/media/magazin/nyit-fesztivalzenekar-indul-berletvasarlas-jovo-szezonra/

A 2021–22-es évad bérleteiről: https://bfz.hu/hu/koncertek-es-jegyek/berletek-202122/