hun/ eng
keresés
kosaram
Három_holló_001.jpg

Program

Ludwig van Beethovenbio:
2. (D-dúr) vonósszerenád, Op. 8, Nr. 2

3. (c-moll) vonóstrió, Op. 9, No. 3

Közreműködők

Közreműködik

További információ

Az esemény körülbelül 45 perc hosszúságú.

Az eseményről

November 9-én a Budapesti Fesztiválzenekar zenészei idén is kilépnek a koncertteremből és belemerülnek a budapesti éjszakába. A zene éjszakája kivételes szombat estét ígér azoknak, akik asztalt foglalnak Budapest néhány nagyon kedvelt bárjában vagy kávézójában.

2024-ben már nyolcadik alkalommal tölti meg klasszikus zene Budapest felkapott helyeit. A zene éjszakája ingyenes minikoncertjei a Szatyor Bárban, a Hadikban, a KEG Sörművházban, a Mitziben, a Béla Bárban, a TACET Brewery-ben, a Három Hollóban, az ISON-ban és a Púder Bárszínházban várják a zenekedvelőket az ősz legkötetlenebb komolyzenei eseményén.

A fesztelen hangulatú minihangversenyek kora este, jellemzően 18.00-kor kezdődnek, és egyes helyszíneken akár éjfélig tartanak. A részvétel mindenütt ingyenes, ahol lehet, érdemes mihamarabb asztalt foglalni, mert a helyszínek hamar megtelnek.

A fellépők köre már tavaly nemzetközivé vált, és idén is izgalmasan alakul. A BFZ művészei mellett ezúttal hangszerükkel érkeznek kedvenc helyeikre az idén alapított Európai Zenekari Akadémia (European Orchestra Academy, EOA) diákjai, Európa legtehetségesebb fiatal muzsikusai is. Lelkesedésük, sokszínű ízlésük, eltérő zenei hátterük különleges új irányokba tágítja ki az este zenei világát.

Az eseménye társszervezői: a Budapest Brand és a Budapesti Fesztiválzenekar.

Kategóriák