hun/ eng
keresés
kosaram
Programfotó_2324.jpg

Program

Wolfgang Amadeus Mozartbio:
Duó hegedűre és brácsára, K. 423 – Rondeau
Gál-Tamási Mária (hegedű), Polónyi István (brácsa)

Felix Mendelssohn-Bartholdybio:
4 darab vonósnégyesre, Op. 81 – Scherzo
Oláh Gyöngyvér, Mózes Anikó (hegedű), Reinhardt Nikoletta (brácsa), Kertész György (cselló)

Camille Saint-Saënsbio:
Az állatok farsangja – Az elefánt
Sipos Csaba (nagybőgő), Mali Emese (zongora)

Francis Poulenc:
Meghívás a kastélyba, FP 138 – Tango, Valse
Szlávik Zsuzsanna (hegedű), Ács Ákos (klarinét), Mali Emese (zongora)

Dubrovay László:
Solo No. 3 – Libero, Presto
Bazsinka József (tuba)

Scotland the Brave, Morrison’s Jig (kelta zene Aleksey Igudesman művei alapján)
Oláh Gyöngyvér, Gulyás Emese (hegedű), Reinhardt Nikoletta (brácsa), Sipos Csaba (nagybőgő), Polónyi Ágnes (hárfa), Herboly László (ütőhangszerek)

Scott Joplin:
The Nonpareil
Csikota Gergely, Póti Tamás (trombita), Szőke Zoltán (menetkürt), Szakszon Balázs (basszustrombita), Sztán Attila (harsona), Bazsinka József (tuba)

Közreműködők

Vezeti

További információ

Bérletek

  • KAKAÓBÉRLET 16:30

Az esemény körülbelül 1,0 óra hosszúságú.

Az eseményről

A Fesztiválzenekar gyerekeknek szóló programsorozata közel negyedszázada ad minőségi klasszikus zenei élményt a legkisebbeknek. Az együttes próbaterme nemcsak a műsorra tűzött nagyzenekari művek apró részleteinek kikísérletezésére és kamaramuzsikálásra szolgál, hanem itt zajlik a klasszikus zenéért rajongó következő generációk kinevelése is. Aligha kell ezeknek az eseményeknek jobb reklám, mint hogy a BFZ törzsközönségének tagjai közül sokan itt szerették meg a zenét pöttyös bögrével a kezükben – ma pedig már saját gyerekeiket hozzák a Kakaókoncertekre! Az otthonos légkörben zajló programokon a nézők, miközben a zenekar kiváló művészeinek játékát hallgatják, játékosan és interaktívan ismerkednek meg a szimfonikus zenekar hangszereivel és a koncertre járás szabályaival. A hangverseny után kakaó várja a gyerekeket az előtérben.

2015 óta a Nemzetközi Cseperedő Alapítvány szakmai közreműködésének köszönhetően a Kakaókoncertek autizmusbarát változata is látogatható. Hogy az autizmussal élő gyerekeknek ne kelljen váratlan dolgokkal szembesülniük, és a lehető legkényelmesebben érezzék magukat, a BFZ vizuális és hanghatásokra felkészítő segédanyagot biztosít előzetesen a családoknak.

Teljes leírás