hun/ eng
keresés
kosaram
Magveto.jpg
Naptáramhoz adom

A zene éjszakája – Magvető Café 20:00

2023
November16 20:00
Naptáramhoz adom

Program

Alf lila o lila

Nassam alayna lhawa

Saalouni ennes

Mestaniek

Cocktail Nahawand

Ya ghayeb

Allah Allah ya baba

Cocktail Hijaz

Bella ciao

Mohamed Ali Aloulou (oud, lant)

További információ

Az esemény körülbelül 45 perc hosszúságú.

Az eseményről

November 16-án a Budapesti Fesztiválzenekar zenészei kilépnek a koncerttermekből, és belevetik magukat a budapesti éjszakába. Azzal az eltökélt szándékkal, hogy kivételes csütörtök estét szerezzenek Budapest legkedveltebb bárjai, kávézói és klubjai közönségének. Olyanoknak, akik talán ritkábban keresik ezt az élményt a koncerttermekben.

Idén immár hetedik alkalommal telnek meg klasszikus zenével Budapest felkapott kávézói, pubjai. A rendezvény idén a 150 éves Budapest születésnapját ünnepli. A sokhangú események szervezője a Budapest Brand és a Budapest 150 projekt, a Fesztiválzenekar ezúttal művészeti partnerként csatlakozik.

A fellépők köre a kezdeményezés történetében először nemzetközivé válik. A BFZ művészei mellett ezúttal hangszerükkel érkeznek kedvenc helyeikre a Zeneakadémia nemzetközi hallgatói, és a partnerországok követségei által szervezett fiatal külföldi művészek is.

A zene éjszakájának ingyenes minikoncertjei a Duna mindkét oldalán várják a zeneimádókat az ősz legkötetlenebb komolyzenei eseményén. Tucatnyi helyszínre költözik majd be a zene, nemcsak a belvárosban, hanem külsőbb kerületekben is. A fesztelen hangulatú minihangversenyek késő délután kezdődnek és egyes helyszíneken akár éjfélig tartanak. A részvétel mindenütt ingyenes, de ahol lehet, érdemes mihamarabb asztalt foglalni, mert a helyek hamar elfogynak.

Teljes leírás

Kategóriák