hun/ eng
keresés
kosaram
EuropaiHidak2022_TinekePostma_c_MerlijnDoomernik.jpg
Naptáramhoz adom

Európai Hidak: Postma/Fenyvesi/Renfrow: Common Spirits

2022
Szeptember21 20:00
Naptáramhoz adom

Program

További információ

Az esemény körülbelül 2,0 óra hosszúságú.

Az eseményről

Ezen az estén az Európai Hidak fesztivál kezdeményezésére egyesíti erőit Tineke Postma holland szaxofonos, Fenyvesi Márton gitáros és Tristan Renfrow Amszterdamban élő amerikai dobos, hogy olyan zenét hozzon létre, amely az őket ismerők számára megsejthető minőséget ígér, mégis csupa meglepetést és izgalmat rejt magában. Három szabad szellem, sokoldalú hangszeres és merész zeneszerző, akik közös improvizációkban és erre az alkalomra írt darabokban is egymásra találnak akusztikus hangszereik által, vagy épp az elektronika segítségével.

2019-ben a DownBeat magazin Tineke Postmát választotta hangszere első számú feltörekvő tehetségének. 2020-as Freya című albuma számtalan fórumon találkozott lelkes fogadtatással, tavaly pedig az Académie du Jazz ítélte számára a megtisztelő az Év Európai Jazz-zenésze címet. Két Grammy-díjas lemezen is közreműködött, Terri Lyne Carrington The Mosaic című Projectjén és Dianne Reeves Beautiful című albumán. Dolgozott Kenny Baronnal, Esperanza Spaldinggal, Geri Allennel és a Metropole Orkesttel. Jelenleg a rotterdami Codarts és az Amszterdami Konzervatórium oktatója. Fenyvesi Márton ez utóbbi intézmény ösztöndíjas hallgatója volt, de a párizsi Conservatoire-ban és a koppenhágai Rytmisk Musikkonservatoriumban is folytatott tanulmányokat. 2009-ben hozta létre az Amsterdam-Budapest Underground elnevezésű nemzetközi kvartettet. A hazai jazzélet számos fontos szereplőjével dolgozott együtt, jelenleg egyre több feladatot vállal hangmérnökként, producerként, hangszerelőként. A többszörös díjnyertes Tristan Renfrow 2015 óta él Amszterdamban, évek óta tagja a Tineke Postma Quartetnek.
E basszushangszer nélküli trióban a lírai és groove-os elemek, valamint a meghökkentő mozzanatok is megmutatják majd: nemcsak földrajzi, de spirituális kapocs is van a három muzsikus között.

Az Európai Hidak fesztivál támogatója a Holland Nagykövetség.

NL_Branding_Netherlands_01_CMYK_FC_page-0001.jpg

Teljes leírás

Kategóriák