hun/ eng
keresés
kosaram
Yeol Eum Son

Yeol Eum Son

zongora

Yeol Eum Son kifinomult és időtlen interpretációi, kristályos billentése és magával ragadó előadásmódja világszerte elbűvöli a közönséget. A Bachtól Mozart összes darabján át Gershwinig terjedő, rendkívül eklektikus repertoárjáért is dicsért Yeol Eum nagy sikerrel mutatkozott be a világ vezető hangversenytermeiben, többek között a Berlini Filharmóniában, a londoni Wigmore Hallban és Cadogan Hallban, Párizsban a Francia Rádió Auditóriumában és a Szöuli Művészeti Központban, és olyan együttesekkel lépett fel, mint a berlini Konzerthausorchester, a Bergeni Filharmonikusok, a Francia Rádió Filharmonikus Zenekara, a Mariinszkij Színház Zenekara és az NHK Szimfonikus Zenekar.

Yeol Eum lemezfelvételeinek sorát gyarapítja az Onyxnál megjelent új, Mozart-darabokat bemutató CD-je, ahol Mozart 21. zongoraversenyét a Sir Neville Marriner által vezényelt Academy of St. Martin in the Fields zenekarral adja elő. A Gramophone szerint a CD „szokatlanul nagyszerű első Mozart-lemez”, a The Times pedig „a tisztaság és lendület” példaképének nevezi Yeol Eumot. Lemezfelvételei közül megemlíthetjük még a DECCA által kiadott két CD-jét: a Modern Times 1910 és 1920 között keletkezett, Berg, Prokofjev, Stravinsky és Ravel által komponált szóló zongoradarabokat tartalmaz, a Schumann és Brahms-lemezen pedig Clara-Jumi Kang hegedűművész a partnere.

A Dél-Koreából származó Yeol Eum Arie Vardi tanítványa volt a németországi Hannoveri Zenei, Színházművészeti és Média Főiskolán. 2018-ban kinevezték a Phjongcshangi Zenei Fesztivál és Iskola művészeti igazgatójának, és a Szöuli Művészeti Központ tiszteletbeli nagyköveti tisztét is betölti.