hun/ eng
keresés
kosaram
Stuart Patterson

Stuart Patterson

tenor

A skóciai Perthshire-ből származó művész Glasgow-ban, Londonban, Firenzében és Párizsban folytatta tanulmányait. A Glyndebourne-i Kórusban énekelt, majd miután 1985-ben letelepedett Franciaországban, a John Aldis irányítása alatt működő Group Vocal de France tagja lett. Az együttessel többek között Berio, Dusapin, Kagel, Ligeti, Webern és Xenakis műveit adták elő.

Fontosabb operaszerepei: Monteverdi Odüsszeusza, Don Ottavio és Ferrando (Pisa, ahol társulati tag volt), Pedrillo és Páris a Szép Helénában (Opéra-Comique), Sellem (A léhaság útja) és Mignon atya (Loudun ördögei) a torinói Teatro Regio színpadán, Orrondi és Dudás a Szentivánéji álomban (Lyon, Bern), Goro (Berlini Állami Opera), Schmidt a Wertherben és Remendado (londoni Királyi Opera), Egy incroyable az André Chénier-ben és Dudás (Genf), Tapioca A csillagban (Bergen), Heródes (Taipei), Férfi kórus a Lukrécia meggyalázásában (Ensemble Proteus), Mime a Siegfriedben (Lübeck), valamint Teáskanna/Matematika/Fa/Béka A gyermek és a varázslatban, Lacouf/Újságíró a Tiresias kebleiben, Monostatos és Első pap A varázsfuvolában, Dr Caius, Sparlich A windsori víg nőkben és Frick/Prosper a Párizsi életben (Lausanne).

Rendszeresen fellép koncerteken, repertoárjába olyan darabok tartoznak, mint a Szent Miklós-kantáta, a Krisztus gyermekkoraés a János-passió.

A genfi Haute École de Musique énekprofesszora, valamint az általa 2009-ben alapított montperreux-i Festival Lyrique igazgatója.