hun/ eng
keresés
kosaram
Reginald Mobley

Reginald Mobley

kontratenor

Reginald Mobley, a különösen „áttetsző és tiszta hangok megszólaltatására is képes csillogó hangszíne” (BachTrack) miatt számon tartott kontratenor a barokk, a klasszikus és a modern repertoárban otthonosan mozgó, keresett művész.

Az Egyesült Államokban él, ahol rendkívül termékeny művészi karriert futott be. 2020 márciusában ő lett a Handel and Haydn Society együttes első műsorszervezési tanácsadója, miután évekig állt a zenekar élén az Every Voice közösségi koncertek során. Mobley a Cantata Collective, a Musica Angelica, az Agave Baroque, a Charlotte Bach Akademie, a Seraphic Fire, a Quodlibet, a Pacific Music Works, San Diegó-i Bach Collegium, a San Franciscó-i Régizenei Társaság, és a Philharmonia Baroque Zenekar rendszeres vendége. A közelmúlt kiemelkedő eseményei közé tartoznak az olyan együttesekkel adott koncertek és készített felvételek, mint az Opera Lafayette, a Miller Színház (Columbia Egyetem), a bostoni Blue Heron, a pittsburghi Chatham Baroque, és a Washington Bach Consort. A felvételek túlnyomó része online is elérhető.

Európai karrierje ugyancsak felfelé ível: öt év óta az Egyesült Királyságban turnézik a Monteverdi Kórussal és az Angol Barokk Szólistákkal, fellépett a Királyi Skót Nemzeti Zenekarral és az Academy of Ancient Music együttessel, 2022 júniusában pedig a Birminghami Szimfonikus Zenekar oldalán mutatkozik majd be. Ezenkívül az OH! (Orkiestra Historycsna) vendége volt Lengyelországban, fellépett a Bécsi Akadémia Zenekarral Ausztriában (Musikverein), spirituálékból álló szólóestet adott a párizsi Musée d’Orsay-ban, valamint turnézott a Freiburgi Barokk Zenekarral Kristian Bezuidenhout vezényletével, a Balthasar Neumann Kórussal & Együttessel és a stuttgarti Bach Akadémiával.

2021 őszén a Poppea megkoronázásának Ottone szerepében lép fel a Budapesti Fesztiválzenekarral egy sor európai koncerten, 2021 decemberében pedig a Messiást énekli a Chicagói Szimfonikus Zenekarral. 2022 áprilisában ausztráliai turnéra indul a Bach Akademie Australiával.

Lemezfelvételei komoly kritikai elismerést és több Grammy díjat hoztak számára. Legutóbb A Lad’s Love című – a BRIDGE 9542 kiadónál megjelent, és a legjobb klasszikus zenei énekes album kategóriában Grammy-díjra jelölt – Brian Gieblerrel közös lemezét dicsérték a kritikusok. Több lemezen is szerepel a Monteverdi Kórussal és Sir John Eliot Gardinerrel, köztük Bach Máté-passiójáról és Magnificatjáról készült felvételen. Saját projektjei közé tartozik a Vgo Recordings gondozásában megjelent Peace In Our Time, amelyet a vele rendszeresen együttműködő Agave Baroque-kal közösen készített. Hamarosan megjelenik a színesbőrű zeneszerzők műveit ünneplő, szintén az Agave Baroque-kal közösen felvett American Originals.