hun/ eng
keresés
kosaram
Peter Harvey

Peter Harvey

bariton

Noha az oxfordi Magdalen College-ban eredetileg francia és német szakon végzett Peter Harvey csak később tért át zenei pályára, a nyelvek iránti érdeklődése máig énekművészete meghatározó része maradt. Az egyetem befejezését követően a Guildhall School of Music and Drama főiskolán folytatott zenei tanulmányokat. Ez idő alatt számos versenyen nyert díjat, mint például a Walther Grüner International Lieder Competition, az English Song Award, valamint a Peter Pears Award.

Közel 150 felvételének repertoárja nyolc évszázad műveit öleli fel, az érett barokk korszak azonban kiemelt helyet foglal el ezen belül. Händel és Purcell művei mellett J.S. Bach valamennyi fontosabb énekművének és számos kantátájának felvételeit is elkészítette, többek közt olyan karmesterek vezényletével, mint Sir John Eliot Gardiner, Philippe Herreweghe és Paul McCreesh. Folyékonyan beszél franciául. Számos felvétele jelent meg a francia barokk legkiemelkedőbb műveiből, és rendszeresen lép színpadra Michel Corboz-val. A Fauré Rekviemjének Corboz-val együtt készített két felvétele közül az újabbik változat elnyerte a Le Monde de la Musique „Choc de l’année” (Az év meglepetése) kitüntetését. A Gabrieli Consorttal Haydn A teremtés című oratóriumából a Deutsche Grammophon számára készített felvétele – melyen Ádám szerepét énekli – 2008-ban a legjobb kórusfelvétel kategóriában Grammy-díjat nyert. A Linn Records által kiadott, Gary Cooper közreműködésével készített Winterreise-felvétele hazájában és külföldön egyaránt rendkívül pozitív kritikákat kapott.

Peter kiemelkedő legutóbbi és közelgő szereplései közé tartozik bemutatkozása a Dán Királyi Operaházban, valamint fellépései a Concerto Copenhagennel, a Monteverdi Kórus és Zenekarral, a Felvilágosodás Korának Zenekarával, a Berlini Régizene Akadémiával, a Gächinger Kantorei-jel, a Freiburgi Barokk Zenekarral, a Mahler Kamarazenekarral, a Tafelmusik Torontóval, az Ensemble Pygmalionnal, a Gulbenkian Zenekarral, az Orquesta Sinfonica de Bilbaóval, az Oslói Filharmonikusokkal, a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekarával, a Rotterdami Filharmonikusokkal, a Holland Kamarazenekarral, valamint a Montreáli Szimfonikus Zenekarral.