hun/ eng
keresés
kosaram
Ilja Gringolc

Ilja Gringolc

hegedű

Ilja Gringolc orosz hegedűművész rendkívül virtuóz játékával és érzékeny interpretációival bűvöli el közönségét. Keresett szólistaként elsősorban a klasszikus zenekari műveknek szenteli magát, de játszik kortárs és ritkán előadott darabokat is, például közreműködött Peter Maxwell Davies, Augusta Read Thomas, Christophe Bertrand és Michael Jarrell műveinek ősbemutatóján. Emellett foglalkozik a historikus előadásmóddal is.

Ilja Gringolc a világ számos vezető zenekarával koncertezett, köztük a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekarával, a Birminghami Szimfonikus Zenekarral, a BBC Szimfonikus Zenekarával, a Finn Rádió Szimfonikus Zenekarával, az Izraeli Filharmonikusokkal, a Szingapúri Szimfonikus Zenekarral, a Mahler Kamarazenekarral és az Ausztrál Kamarazenekarral, amellyel 2018/19-ben karmester-szólistaként turnézik.

Lelkes kamarazenészként olyan művészek partnereként lép fel, mint Yuri Bashmet, David Kadouch, Itamar Golan, Peter Laul, Aleksandar Madzar, Nicolas Altstaedt, Andreas Ottensamer, Antoine Tamestit és Jörg Widmann. Alapítója és első hegedűse a 2008 óta működő Gringolc-vonósnégyesnek, amely nagy sikerrel szerepelt többek között a Salzburgi Ünnepi Játékokon, a Luzerni Nemzetközi Fesztiválon, a gstaadi Menuhin Fesztiválon és a velencei Teatro La Fenicében.