hun/ eng
keresés
kosaram
Hernán Benedí, Alma

Hernán Benedí, Alma

cselló

A Madridban született Alma Hernán Benedí szólistaként, kamarazenészként és zenekari muzsikusként is sokszínű karriert mondhat magáénak.

A San Lorenzo de El Escorial-i Padre Antonio Soler Konzervatórium elvégzése után, ahol 2011-ben rendkívüli teljesítményért járó elismeréssel fejezte be tanulmányait, Alma Londonba költözött, a Guildhall School of Music and Drama alapszakos hallgatója lett, és Louise Hopkins tanítványaként kitüntetéses oklevelet szerzett. Emellett egy, a londoni Milton Court koncertteremben bemutatott zenei produkció rendezéséért megkapta a Barbican sikeres együttműködéseket elismerő díját.

2016-ban az „El Sistema” zenei program keretében tanított El Salvadorban, majd Rafael Rosenfeldnél folytatta tanulmányait a Bázeli Zeneakadémián. Kitüntetéssel szerzett pedagógiából és előadó-művészetből mesterfokozatot, és neki ítélték a legjobb mesterszakos pedagógiai munkáért járó díjat.

Alma részt vett többek között az egyesült királysági Mendelssohn on Mull és IMS Prussia Cove, valamint az egyesült államokbeli Yellow Barn fesztiválokon, és olyan zenekarokkal lépett fel, mint a Budapesti Fesztiválzenekar, a Gustav Mahler Ifjúsági Zenekar, a Musique des Lumières, a Mahler Kamarazenekar és a zürichi Tonhalle Zenekara.

Számos koncertteremben játszott, és turnéi során bejárta Európát, Dél-Koreát és Kínát. Mindemellett komolyan foglalkozik a tanítással, valamint különböző művészeti ágakat összekötő projektek megvalósításával.

A budapesti Végh Sándor Verseny nyerteseként kapta meg azt a nagyszerű lehetőséget, hogy 2025 júniusában szólistaként lépjen fel a Budapesti Fesztiválzenekarral.