hun/ eng
keresés
kosaram
Gerhild Romberger

Gerhild Romberger

mezzoszoprán

Gerhild Romberger Emsland járásban született. A Detmoldi Zeneakadémián ének-zene tanulmányokat folytatott, majd Mitsuko Shirai és Hartmut Höll irányításával képezte magát.

Mivel az énekesnő szenvedélyes koncerténekes, repertoárja rendkívül széles: átfogja az oratórium- és hangverseny-irodalom összes nagy mezzo- és altszólamát a barokktól a klasszikus és romantikus korszakon át egészen a huszadik századig.

Az elmúlt évek során Gerhild Romberger pályájának fontos mérföldkövei voltak a Manfred Honeckkel közös hangversenyek, fellépés a Berlini Filharmonikusokkal Gustavo Dudamel vezényletével, de dolgozott a Los Angeles-i Filharmonikusokkal Herbert Blomstedt, a Lipcsei Gewandhaus Zenekarral pedig Riccardo Chailly irányítása alatt is. Fellépett továbbá a Bécsi és a Bambergi Szimfonikus Zenekarral Daniel Harding, a milanói Scalában pedig Franz Welser-Möst karmester pálcája alatt.

Az idei évad kiemelt produkciói között szerepel Mahler Dal a Földről c. műve Monte Carlóban, valamint Mahler II. Szimfóniája a római Santa Cecilia Akadémia együttesével, a Berlini Filharmonikusokkal Berlinben, és Kent Nagano vezényletével a hamburgi Elbai Filharmónia hangversenytermében. Az énekesnő Hamburgban hallható még Ligeti Requiem című darabjában, Firenzében pedig Dvořák Stabat Mater című művét énekli a Maggio Musicale szólistájaként.