hun/ eng
keresés
kosaram
Elisabeth Kulman

Elisabeth Kulman

mezzoszoprán

Elisabeth Kulman a nemzetközi klasszikus zenei élet egyik legkeresettebb énekese. A közönséget és a kritikusokat meleg, árnyalatokban gazdag hangszínével, egyéni varázsával és alkotói kreativitásával bűvöli el.

Alkotótársa, Tscho Theissing által összeállított, „La femme c’est moi” című, műfajokon átívelő zenei műsorát a világ legrangosabb helyszínein mutatja be Bécstől Tokióig. Az énekesnő előadása szofisztikáltan, finom humorral ötvözi a különböző zenei stílusokat az operától és klasszikus daloktól a musicalen át egészen a popzenéig, olyan koherens produkciót teremtve, amelyben megcsillogtathatja sokoldalú virtuozitását.

Elisabeth Kulman igényes dramaturgiai munkával, gondosan felépített dalestjei mindig különleges élményt jelentenek – az esteken Eduard Kutrowatz kíséri zongorán, akivel már hosszú ideje dolgoznak együtt. Gyümölcsöző együttműködésük bizonyítéka számos CD-felvételük és rendszeres fellépéseik a Schubertiadén és más rangos dalfesztiválokon.

A csaknem húsz évet és a Glucktól Wagneren és Verdin át Weillig terjedő repertoár valamennyi fontos szerepét felölelő nemzetközi operaénekesi karrierje után Elisabeth Kulman 2015-ben úgy döntött, hogy a továbbiakban a hangversenyfellépésekre koncentrál. Rendszeres vendége a világ legfontosabb zenei központjaiban működő vezető zenekaroknak, és hatalmas repertoárját olyan karmesterek irányítása mellett mutatja be, mint Kirill Petrenko, Christian Thielemann, Simon Rattle, Philippe Jordan, Herbert Blomstedt, Mariss Jansons, Zubin Mehta, Teodor Currentzis és Marek Janowski. Különösen szoros alkotói kapcsolat fűzte Nikolaus Harnoncourt-hoz.