hun/ eng
keresés
kosaram
Christiane Karg

Christiane Karg

szoprán

A bajorországi Feuchtwangenben született énekesnő a salzburgi Mozarteumban és a veronai zenei konzervatóriumban tanult énekelni.

A Hamburgi Állami Operaház Nemzetközi Operastúdiójának tagja volt, majd 2008-ban csatlakozott a Frankfurti Opera társulatához, ahol többek között Susannát, Musettát, Paminát, Serviliát, Zdenkát (Arabella), Adèle-t (A denevér), a Kallisztó címszerepét, Sophie-t (A rózsalovag), valamint Mélisande-ot (Pelléas és Mélisande) énekelte.

2006-ban debütált nagy sikerrel a Salzburgi Ünnepi Játékokon, ahol később az Orfeusz és Euridiké Ámorjának szerepében tűnt fel Riccardo Mutival, illetve Zerlinát énekelte Yannick Nezet-Seguinnel. A Theater an der Wien rendszeres vendége, látható volt itt mint Iszméné (Mithridatész), Télaïre (Castor és Pollux), valamint Héró (Beatrix és Benedek). A müncheni Bajor Állami Operaházban Ighino (Palestrina), a Komische Oper Berlinben Musetta és Norin, a Lille-i Operaházban pedig Anne Trulove (A kéjenc útja) szerepében lépett fel. 2015-ben a Királyi Operaházban Pamina szerepében, 2016-ban pedig a milanói Scalában Sophie (A Rózsalovag), illetve a chicagói Lyric Operában Susanna szerepében mutatkozott be.

Koncertjein olyan karmesterekkel dolgozott együtt, mint Nikolaus Harnoncourt, Daniel Harding, Yannick Nézet-Séguin, Mariss Jansons és Christian Thielemann.

Dalénekesi körökben is elismert művész: a Schwarzenberg Schubertiadéban, a Salzburg Mozarteumban, a Vienna Musikvereinben, az Edinburgh-i Fesztiválon és a Wigmore Hallban egyaránt nagy sikerrel lépett fel.

HL / 2016. október