hun/ eng
keresés
kosaram
Anna-Lena Elbert

Anna-Lena Elbert

szoprán

A müncheni szoprán a Müncheni Zene- és Színházművészeti Főiskolán szerzett énekművész-diplomát. Anna-Lena Elbert igen foglalkoztatott előadó, széles repertoárja a reneszánsztól a kortárs darabokig terjed, és magában foglalja többek között Bach, Händel, Mozart és Mendelssohn valamennyi nagy oratóriumát. Olyan zenekarokkal lépett fel, mint a Müncheni Szimfonikusok, a Stuttgarti Filharmonikus Zenekar, a Stuttgarti Hofkapelle, a Berlini Barokk Szólisták, valamint a Portói Szimfonikus Zenekar.

Anna-Lena Elbert már tanulmányai során is főleg a régi- és az újkori zenét preferálta; komoly hatással volt rá Christine Schornsheim, Kristin von der Goltz, Friederike Heumann, Konstantia Gourzi és Jan Müller-Wieland. MozartLabor-ösztöndíjasként vett részt a Würzburgi Mozart Fesztiválon, és fellépett a Schleswig-Holstein-i Fesztiválon, a Rheingaui Fesztiválon, valamint a müncheni musica viván.

Operarepertoárjába tartozik többek között Adél („A denevér”), Adina („Szerelmi bájital”), Norina („Don Pasquale”), valamint Pamina és az Éj Királynője („A varázsfuvola”) szerepe. Anna-Lena Elbert visszatérő vendége a Heidenheimi Operafesztiválnak, és 2020-ban először szerepelt a Bajor Állami Opera színpadán egy gyermekopera főszerepében (első előadás). Májusban első alkalommal lép fel a Salzburgi Ünnepi Játékokon.