hun/ eng
keresés
kosaram
Újra bárokba költöznek a koncerttermekből a klasszikusok A zene éjszakáján

Közlemény

Újra bárokba költöznek a koncerttermekből a klasszikusok A zene éjszakáján

Nyolc helyszínen huszonhat minikoncert lesz november 17-én éjjel

November 17-én, csütörtökön ismét klasszikus, de nem komoly koncertekkel telik meg a főváros: a pár hete Az év zenekarának választott Budapesti Fesztiválzenekar kamaraformációi újra Budapest legkedveltebb bárjaiban, kávézóiban lépnek fel. A zene éjszakáját, amelyen a lehető legkötetlenebb formában élvezhetik az ingyenes minikoncerteket a fővárosiak, már hatodik alkalommal rendezi meg a BFZ és a Budapest Brand. Idén is a Duna mindkét oldalán váltják egymást kora estétől késő éjjelig a fesztelen hangulatú rövid műsorok a Budapesti Fesztiválzenekar kamaraformációi, valamint Fischer Annie-ösztöndíjas ifjú tehetségek előadásában. A programok rendkívül széles skálán mozognak: egyaránt lesznek régebbi klasszikusok Mozarttól Csajkovszkijig, de újabbak is Gershwintől John Lennonig. Sőt, az egyik minikoncerten kelta népzenét is játszanak majd a BFZ művészei. A programsorozat, a csütörtök esti megnyitó után, egy a kultúra és a fiatal közönség kapcsolódási lehetőségeiről szóló beszélgetéssel veszi kezdetét. Az ISON-ban tartott és Gáspár Máté (Budapest Brand) által moderált fórumon részt vesz Kiss-Kozma Georgina (Mathias Corvinus Collegium), Rozgonyi-Kulcsár Viktória (Jurányi Inkubátorház), Szálka Zsuzsanna (Magyar Zene Háza) és Varga Nikoletta (Nemzeti Táncszínház).

A zene éjszakája a Budapesti Fesztiválzenekar és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. közös rendezvénye, amely Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával valósul meg.

Helyszínek: ISON kulturális központ, Béla Bár, Hadik Kávéház, Szatyor Bár, Három Holló Kávéház, Moha Café, Kelet Kávézó és Galéria, Lumen Kávézó

Helyszínek:

  • ISON kulturális központ (Budapest, Hársfa u. 25, 1074)
  • Három Holló (Budapest, Piarista köz 1, 1052)
  • Magvető Café (Budapest, Dohány u. 13, 1074)
  • Lumen Kávézó (Budapest, Horánszky utca 5.)
  • Szatyor Bár és Galéria (Budapest, Bartók Béla út 36.)
  • Béla Bár (Budapest, Bartók Béla út 23.)
  • Moha Kávézó (Budapest, Bartók Béla út 11.)
  • Kelet Kávézó és Galéria (Budapest, Bartók Béla út 29.)