hun/ eng
keresés
kosaram
Újjászülető papírszékek

Újjászülető papírszékek

Gyenes Edina családjában mindig fontos volt a klasszikus zene, melynek szeretetét kislányainak is igyekszik továbbadni. A BFZ nem csupán dallamok formájában van jelen az otthonukban: a szabadtéri koncertekről jól ismert papírszékek kedves bútorként élnek velük tovább. Ünnepeljük zenekarunk 40. születésnapját BFZ-történetekkel – fogadják szeretettel sorozatunk következő részét!

Családunkban a komolyzene iránti szeretet édesanyánktól ered. Rendszeresen jártunk hangversenyre, színházba, operába, ezek az élmények elkísértek egészen fiatal felnőtt koromig. Édesanyámmal többször voltunk a Fesztiválzenekar szabadtéri koncertjén is a Hősök terén, ahol minden alkalommal sikerült papírszéket szereznünk. Boldogan használjuk őket a mai napig!

Azóta nekem is született két kislányom, a nagyobbik négy és fél éves, és nagyon szereti a zenét. Kakaóbérletünk is van, Bojána minden eseményen ott van, hol anyukámmal, hol velem. És persze imádja! Biztos, hogy a legközelebbi szabadtéri koncertre már őt is magunkkal visszük.

A papírszékeket is nagyon szeretik a gyerekek, rajtuk ülve rajzolnak vagy gyurmáznak, pont felérik az asztalt. Amikor a Kakaókoncertre készülődünk, Bojána kiválasztja a legszebb ruháját, a papírszéken ülve megfésülöm, és mivel különleges alkalomról van szó, egy kis gyereksminket is kap az arcocskájára, hogy elegáns legyen.

A fotót Máté Gábor készítette.