Biztosan Önök is észrevették, hogy amióta többet vagyunk otthon, többet is sütünk-főzünk. Van, aki még muzsikál is a kovásznak, hogy jobban növekedjen! Ha esetleg már kifogytak volna az ötletekből, próbálják ki Haják Kriszta hegedűművészünk receptjét. Azt ígéri: abbahagyhatatlan!
Hozzávalók:
50 dkg fehér káposzta (vörös káposzta, sárgarépa, stb. ízlés szerint) vékony csíkokra vágva, reszelve
Öntet:
25 dkg tehéntúró
40 dkg kefir vagy joghurt
1 fej vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
bors
1 tk. currypor
1 tk. mustár
1 tk. szardellapaszta
1 ek. barack vagy más lekvár
15 dkg kolozsvári szalonna kisült zsírja
só – vigyázat, a szardella és a zsír is sós!
Ezeket összeturmixoljuk, kóstolás után tetszés szerint javítgatjuk. Ráöntjük a káposztára, összekeverjük, a tetejére szórjuk a szalonnapörcöt.
Jó étvágyat! Abbahagyhatatlan!
Különösen grillezett hússal isteni.