hun/ eng
keresés
kosaram
„Jókedvet, bőséget, közösséget!”

Beszámoló

„Jókedvet, bőséget, közösséget!”

Egymás elfogadását hirdette az RTL Klub szilveszteri műsorában a BFZ különleges Himnusza. Fischer Iván, aki rövid üzenetét is elmondta az új év első perceiben, így fogalmazott: „Azt szeretnénk elérni, hogy a tolerancia fejlődjön az emberekben, hogy ráébredjenek, együtt vagyunk és összetartozunk valamennyien. Ez a mi közös Himnuszunk, ezért énekeltük így.”

„Az RTL megmutatta, hogy lehet megható szeretettel boldog újévet kívánni” – méltatta az RTL Klub és a Budapesti Fesztiválzenekar közös köszöntőjét a hvg.hu.

A Zenekar Facebook-oldalára érkezett sok száz komment között többen fejezték ki, hogy a különleges szilveszteri program reményt és bizakodást keltett bennük.

„Életem legmeghatóbb szilveszteri Himnusza volt. Köszönöm!”

„Köszönöm, hogy láthatták ezt is a gyerekeim, és tovább oszthatom tanítványaimnak az iskolákban!!!”

„Van remény!”

„Ezt most lementettem, hogy ne csak most emeljen fel, hanem rossz pillanatokban is elő tudjam venni majd.”

„Köszönjük, ez lett a szuper, csúcs ajándék, amit megkönnyezve, de mégis reményekkel telve hallgattunk – hallgathattunk!!!”

Az RTL Klub szilveszteri műsorában sugárzott Himnuszt 2020 utolsó napjaiban a budapesti Olasz Intézetben rögzítette Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar egy különleges kórus szereplésével: együtt énekelt ápolónő, óvónő, kislány, rendőr, Krisna-tudatú hívő, autizmussal élő, Down-szindrómás, mozgáskorlátozott, valamint egyik legrégebbi támogatónk, Berger Éva is. Az RTL összeállításában végül különböző magyar családok kívántak az óévhez kapcsolódó érzéseiket megosztva boldog új évet.