hun/ eng
keresés
kosaram
Fischer Iván befejezte komoly kritikai elismeréseket begyűjtő Mahler-ciklusát

Hír

Fischer Iván befejezte komoly kritikai elismeréseket begyűjtő Mahler-ciklusát

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar legújabb felvétele már világszerte elérhető. Csodás Mahler-ciklusukat a Dal a Földről című darabbal zárták – kihagyhatatlan élmény!

„Mahler műveinek líraisága hihetetlenül megindító... Áthatja őket egyfajta vég nélkül áradó, már-már isteni szeretet – különösen a lassú tételeket. A Dal a Földről című ciklusban például az „E” hangon kitartott, hosszan, szinte végtelenül elnyújtott, vágyakozással teli crescendo vezet el a Búcsú utolsó részéhez, amely leginkább a „kozmikus” jelzővel illethető. Az énekszólamot különböző irányba haladó és sebességgel mozgó, lebegő meteorok, tárgyak, részecskék, csillagok ölelik körül. A légkört elhagyva visszatekintünk gyönyörű, kék és zöld színben pompázó bolygónkra. Amikor Mahlert vezénylem, megosztom a közönséggel azokat a képeket, érzéseket, amelyeket a zenéje ébreszt bennem" – meséli Fischer Iván karmester.

„Fischer Iván Mahler-ciklusa ragyogó lezárást kapott, amely minden Mahler-rajongó számára kötelező darab. [...] A BFZ friss és eleven játékának köszönhetően kimagasló élményben lehet részünk.” The Guardian, 2020. szeptember

A felvételek itt találhatók.