hun/ eng
keresés
kosaram
Elérhetőek a 2022–23-as évad programjai

Hír

Elérhetőek a 2022–23-as évad programjai

Íme, megérkezett! Izgatottan és büszkén osztjuk meg új évadunk fantasztikus programjait. Böngéssze szezonfüzetünket, nézze át bérleteinket és biztosítsa helyét koncertjeinken!

Az évad nyitányaként szeptemberben Fischer Iván ismét operát rendez, Benjamin Britten A csavar fordul egyet című 1954-ben írt kamaradarabját állítja színpadra a világhírű svéd szopránnal, Miah Perssonnel a főszerepben. Mahler 9. vagy Schubert „Nagy” C-dúr szimfóniája mellett Beethoven, Brahms, Rachmaninov és Saint-Saëns szimfóniái közül egyaránt a 3. számút választottuk. A mesebeli számok mellé érkezik a világhírű zeneszerző, Ligeti György születésének 100. évfordulója, akire többször is emlékezünk a közelgő szezonban: egyedülálló darabjait a Zeneakadémián és a Müpában is meghallgathatja. A Zeneakadémián folytatódik a Haydn–Mozart sorozat Takács-Nagy Gábor vezénylésével, és nem hiányozhatnak a barokk historikus hangszereken megszólaló koncertek sem. Természetesen a következő szezonban is várjuk Önöket megszokott programjainkon, lesz karácsonyi Titokkoncert, a Müpával közösen rendezett Európai Hidak fesztivál, egy zeneszerző életművére épülő egész napos Maraton, vagy a lazább hangulatot kedvelőknek szóló Midnight Music. A Fesztiválzenekar művészei mellett olyan nemzetközi szólisták és visszatérő vendégek is színesítik az évadot, mint Vilde Frang, Jean-Efflam Bavouzet, Nicolas Altstaedt, Midori Seiler vagy Rudolf Buchbinder.

A szezonfüzetben található képekhez idén zenekarunk, stábunk és közönségünk tagjai álltak modellt. A fotók a zene és a képzelet találkozását tükrözik: szereplőink az évad egy-egy nagyzenekari művét meghallgatva beszéltek érzéseikről, gondolataikról, melyek alapján Mészáros László fotóművész készített egyedi és festői sorozatot. Lapozza át, mennyi mindennel készülünk a következő szezonban is!

A hagyományos Doráti, Solti, Reiner, Omándy, Széll, Fricsay és a legkisebbeknek szóló Kakaóbérlet mellett jövőre is folytatódik a nagy sikerű Iván mesél sorozat, amelynek délutáni koncertjeit Fischer Iván szórakoztató történetei színesítik. A bérletekről részletesen itt olvashat. A BFZ Támogató Klub tagjai számára március 22-én, a nagyközönség számára április 7-én indul a bérletvásárlás. A támogatói bérlet-elővásárlási időpontokról itt, a további kedvezményekről itt tájékozódhat. Ne maradjon le, a legjobbakat a legjobb helyről érdemes nézni! Találkozzunk újra operaelőadásunkon, nagyzenekari és kamarakoncertjeinken, közösségi programjainkon, Kakaókoncertjeinken, Midnight Music eseményeinken... A komolyzene mindenkinek határtalan képzeletet ad, éljenek vele jövőre is!