hun/ eng
keresés
kosaram
Egy éjszaka, amikor klasszikus zenére bulizik Budapest

Közlemény

Egy éjszaka, amikor klasszikus zenére bulizik Budapest

Idén november 13-án lesz A zene éjszakája

November 13-án, szombaton a klasszikus zene kiszabadul a koncerttermekből, és átköltözik Budapest legkedveltebb kocsmáiba, szórakozóhelyeire, kávézóiba. A Budapesti Fesztiválzenekar és a Budapest Brand immár ötödik alkalommal rendezi meg A zene éjszakáját, ahol a lehető legkötetlenebb formában élvezhetik az ingyenes minikoncerteket a fővárosiak.

November 13-án rendezik meg a népszerű A zene éjszakája – csak klasszikusan című rendezvénysorozatot, amelynek keretén belül a főváros legkedveltebb klubjait, kocsmáit és kávézóit, ingyenes minikoncertek formájában egy éjszakára meghódítja a klasszikus zene, immár ötödik alkalommal. Idén a Duna mindkét oldalán, budai és pesti bárokban is délutántól késő estig váltják egymást a fesztelen hangulatú rövid hangversenyek a Budapesti Fesztiválzenekar kamaraformációi, valamint Fischer Annie-ösztöndíjas ifjú tehetségek előadásában. A programok között egyaránt lesznek a múlt század ’30-as éveinek slágerei, például az eredeti Meseautó című film zenéi, de elhangoznak Schubert-, Gershwin- és Weiner Leó-művek is.

A zene éjszakája a Budapesti Fesztiválzenekar és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. közös rendezvénye, amely Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával valósul meg.

Helyszínek: Béla bár, Hadik Kávéház, Szatyor Bár, Három Holló Kávéház, Mitzi Bár, Moha Café, Púder Bárszínház

További információ: www.bfz.hu/zeneejszakaja; www.facebook.com/a.zene.ejszakaja