hun/ eng
keresés
kosaram
A BFZ új élményekkel készül Önnek húsvétra

Közlemény

A BFZ új élményekkel készül Önnek húsvétra

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) muzsikusai március 16. óta minden nap újabb online Karanténesttel jelentkeznek, hogy a közönség a bezártság idején se maradjon zene nélkül. Ma már a 23. koncertjüket közvetítik egyhuzamban, de a húsvéti időszakra más meglepetésekkel is készülnek. Az ünnepek alatt Bach Máté-passióját és Mahler „Feltámadás” szimfóniáját teszik közzé, április második felétől pedig minden hétvégén Kakaókoncerttel jelentkeznek a gyerekeknek, családoknak.

A Budapesti Fesztiválzenekar húsvétkor néhány napra felfüggeszti Karanténestjeit, és grandiózus előadásokat vetít le közönségének. Nagypénteken (április 10.) és nagyszombaton (április 11.) egy nemzetközi akció keretében J. S. Bach Máté-passióját osztják meg a Concertgebouw Zenekar előadásában, Fischer Iván vezényletével. Húsvét vasárnap (április 12.), hétfőn (április 13.) és az azt követő kedden (április 14.) pedig Gustav Mahler 2. (Feltámadás) szimfóniáját játsszák le a Budapesti Fesztiválzenekar előadásában, szintén Fischer Iván vezényletével. (A felvétel a Müpában készült.) A koncertfelvételeket weboldalukon és Facebook-oldalukon is követheti a közönség minden este 19:45-től.

A zenekar gondol az otthon ragadt családokra, gyerekekre is, ezért április 18-tól szombatonként 15 órától (ismétlés minden vasárnap) online Kakaókoncerttel jelentkeznek. Lassan elő is lehet készíteni a pöttyös bögréket!

Arra is keresik a megoldást, hogyan segítsék a zenepedagógusok munkáját, ezért a tervek szerint a hangszereket egyenként bemutató, játékos Hangszerkóstoló videókat is készítenek majd muzsikusaik – természetesen otthonról.