hun/ eng
keresés
kosaram
"Az év ajándéka volt ez a koncertsorozat"

Hír

"Az év ajándéka volt ez a koncertsorozat"

Köszönjük, hogy velünk tartottak a karantén nehéz hónapjaiban. Igyekeztünk minden napra valami újjal, frissel és lélekemelővel készülni közönségünknek. Március közepétől összesen 77 Karanténestet közvetítettünk próbatermünkből – lesz mire emlékezni! Összegyűjtöttük, Önöknek mit jelentettek ezek a koncertek.

A Karanténkoncertek voltak a nap csúcspontjai, a barátok nem mertek olyankor telefonálni. Szóban ki nem fejezhető, mit jelentettek ezek az esték. A világ metamorfózisát, hitet a jóban.

Maria Eliason

Nagyon köszönöm a szép estéket. Különösen a karantén bevezetésekor, az ismeretlentől való szorongáskor a koncertek jelentették a fényt. Köszönöm.

Link Magdolna

Végtelenül tisztelem és szeretem, amit Önök tettek az emberekért ebben a nehéz időszakban. Rendkívül gazdag és élvezetes volt a programjuk ezeknek a Karanténkoncerteknek. Muszáj volt azért kitekinteni pl. a Wagner napok csodálatos Ringjére, vagy a Madách színház online előadására. Nem is tudom, hogy mi lett volna velünk ezek nélkül a lélekemelő esték nélkül... Hálás köszönet mindenért!

Fenyvesi Gyuláné

Kedves BFZ! Minden koncertjüket végignéztem, végighallgattam. Nagyon sok új darabot is megismertem. Az elmúlt nehéz időben ezek a koncertek jelentették a napjaim fénypontját. Nagyon rossz lesz nélkülük. Köszönöm szépen, a művészeknek jó pihenést kívánok. Találkozunk a koncerteken.

Tabáni Éva

Kedves BFZ! Az összes Karanténestet meghallgattam, mostanra jó kis közösség alakult ki. Hiányoznak majd. Köszönöm a sok csodás és különleges zenét.

Kézdi Éva

A Karanténkoncertek megszépítették a kényszerpihenő estjeit. Majdnem mindegyik műsort meghallgattam! Köszönet érte. Megvan a jövő évad bérlete is! Részese lehettem a szerenád programnak tegnap este. A BFZ erején felül teljesített ebben a nehéz időszakban – és megyek a Hősök terére IX. szimfóniát hallgatni!

Takács Beáta

Nagyszerű élmény volt, lélekemelő. Sokféleképp lehet segíteni egy nehéz időszakban, a zenekarnak kiválóan sikerült.

Gere Erzsébet

Nagyszerű tapasztalat, hogy a zenekar milyen felkészült zenészekből áll. Vidéki lakosként a személyes jelenlét eléggé korlátozott, ezért külön öröm, hogy lesznek még online előadások. A továbbiakban sok sikert, és sok lelkes hallgatót kívánok.

Balogh Zsuzsanna

Mindegyiket láttam, nagy örömmel vártam az estéket, köszönöm a csodát.

Sztasák Mihályné

Kedves Zenekar! Élőben nincs alkalmunk találkozni, ezért a visszájára fordított világban ez a három hónap számomra rendkívüli élményt, igazi feltöltődést jelentett, jó zenét olyan mennyiségben, amilyet rendes körülmények között elképzelni se tudtam volna. Ha jól számoltam, 62 este + 2-3 Kakaókoncert + Mahler 2. szimfóniája kétszer is: jó volt estéről-estére készülni a koncertre, várni a viszontlátást, az ismerőssé vált arcokkal való új találkozást. Végtelen tisztelettel gondolok munkájukra, köszönöm ezt a kivételes időt, sok erőt és jókedvet kívánok a folytatáshoz. A viszontlátás reményében üdvözlök mindenkit Kolozsvárról

Koros-Fekete Sándor

A sok rossz mellett számomra az „Év Ajándéka” volt ez a koncertsorozat. Nagyon hiányozni fog, üresebbek lesznek az esték. Minden tiszteletet, elismerést megérdemelnek a közreműködő Művészek.

Szendi Mária

Mindegyiket megnéztem, talán kettőt utólag, mindig vártam a koncerteket. Megismertem-megkedveltem új zeneszerzőket is, akik újak voltak számomra, pl. Mike Mower. A januári Müpa-Beethoven után nem gondoltam, hogy ekkora kihagyás fog jönni az élő hangversenyek látogatásában, de a Karanténesteket remek ötletnek tartom. Nagy élmény volt, köszönöm.

Vadas Felicián

Nagy boldogság volt minden este ez a személyes, élő kapcsolat, hogy eljöttek az otthonunkba és beszélgetni is lehetett élményekről, az élet szép és értékes dolgairól, vagyis a zenéhez való viszonyunkról, talán a zenészeknek sem árt, ha megtudják, hol tartunk, mit is jelent számunkra a zene. Nekem mára már mindent, mert az életem alapja, mértéke lett. A zeneszerzők többségükben zsenik voltak (vannak). A zenészek óriási tehetségek, a BFZ zenészei zseni gyanúsak. Mi, zenebarátok, nem tartozunk egyik csoportba sem, de megkaptuk azt a kegyelmi állapotot, hogy észre tudjuk venni a szépet, a csodát, mert a zene éppen arra figyelmeztet, hogy a teremtett világ egy csoda. A zene a szeretet kiáramlása az életünkbe. Soha nem felejtem el ezeket a koncerteket. Bárcsak néhány zenét meg lehetne örökíteni és az ember bármikor levehetné a polcról, hogy így emlékezzen! Köszönet és hála!

Prokop Gábor

Nagyon sok Karanténkoncertet láttam-hallottam, a 75-ből talán kettőt-hármat nem tudtam végigkövetni. Valóban az életem része lett, de úgy látom, sokunké, hisz annyian írtak üzenetet Önöknek. Tényleg úgy van, ahogy sokan megemlítették: a legmagasabb rendű zenei tudás, a virtuozitás éppúgy jellemzik a zenekar tagjait, mint (és ez legalább annyira fontos, mint a profizmus) a mély emberség, a segíteni akarás, az, hogy velünk voltak ezekben a nehéz hónapokban. Köszönjük a sok-sok szép élményt, mert hisz "jó zene nélkül lehet élni, de nem érdemes". És persze a szünet, a pihenés után (amit Önök nagyon megérdemelnek!!) nagyon várjuk a további online jelentkezést. Csak szóljanak, és jövök-jövünk!!

Béres László

Köszönöm, hogy nehéz élethelyzetemben mellettem álltak és a gyönyörű zenék csodálatos előadásával segítették gyógyulásomat! A bérletem már megvan, várom a személyes találkozásokat!

Bogár Vali

Ezután a sorozat után Kossuth-díjat a BFZ minden tagjának. Nem. Másfelet.

Kálmán C. György

Nem volt karácsony, mégis 77 estén át kaptunk szebbnél szebb meglepi- ajándékot a Zenekartól. Hála és köszönet érte!

Berencsi Zsuzsanna

Szavakkal sokféle megnyilvánulását olvashattuk annak az érzelemnek, amelyet a BFZ muzsikusai a zeneirodalom gyöngyszemeiből való válogatással belőlünk, a közösséggé kovácsolódott hallgatóságból kiváltottak. Ez az emóció azonban maradandó és jellemformáló.

Kövesdi Éva

Köszönet az elmúlt közel tizenöt hétért és több mint háromszáz produkcióért.

Nagy István

Ez a búcsúest a betetőzése az élményekben gazdag estéknek, nagyon fog hiányozni, hála a szervezőknek, művészeknek és mindenkinek, aki részt vett a koncertek létrehozásában!!!

Mindjárt elsírom magamat. Adyt idézve: vége van, a függöny legördült, végső akkordot rezgő a húr...

Nemes Éva

Csodálatos sorozat volt: nagy szükség volt rá, és a koncertek időpontja is tökéletes volt számomra. A repertoár lenyűgöző volt, és mindvégig, minden alkalommal rendkívül színvonalas előadásokat kaptunk. Köszönet Fischer Ivánnak, a zenekar zseniális zeneigazgatójának, és nagyszerű zenészeinek! Alig várom, hogy újabb programok keretében ismét élőben élvezhessük a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjeit.

Martin Manasse

Köszönet a BFZ-nek és Fischer Ivánnak! Rendkívül nehéz időszak volt ez nekünk, olaszoknak (és nekünk, olasz operaénekeseknek). Ezekben a sötét hónapokban a várva várt esti koncertjeik a kiváló muzsikálásukkal és zenészeik ismerőssé vált arcaival a nap fénypontját jelentették. Fogadják őszinte elismerésemet és mély rokonszenvemet! Szívből remélem, hogy hamarosan ismét élőben láthatom önöket!

Matteo Peirone

Hálás köszönet! A kezdetektől fogva követem a koncertjeiket! Szinte egyetlen napot sem hagytam ki.

Az előadásukra mindennap ajándékként tekintettem, és egy idő után már úgy éreztem, mintha régi barátokkal találkoznék. Nagyon élveztem a kis létszámból fakadó meghittséget, különösen, amikor premier plánban láthattuk a zenészeket és az arckifejezésüket. Nagyon szerettem, mikor ismertették a darabokat. És az is roppant élvezetes és felvillanyozó volt, amikor ritkán hallható műveket adtak elő vagy különleges hangszereket használtak. Sokat tanultam önöktől!

Dejaye Sproat

Nagyon-nagyon köszönöm! Csodálatos volt. Szinte minden karanténestjüket meghallgattam. Fantasztikusak a zenészeik!

Debbie Lynne

Folyamatosan figyelemmel kísérem Fischer Iván tevékenységét, amióta egy újságcikk felkeltette az érdeklődésemet a zenekara iránt. Közel 60 kamarakoncertjét hallottam már – az előadások után a nap további részében a zenekar játékából töltekezem, hajnalban pedig a Kakaókoncerteket szoktam hallgatni. Csodálatos a zenekaruk. Hálás köszönet valamennyi zenészüknek és vezetőjüknek, Fischer Ivánnak, hogy megosztják velünk munkásságukat!

Seba Barria