Hegedűművészünk és pótolhatatlan kottatárosunk, Gátay Tibor egy alkalommal ezzel az isteni süteménnyel lepte meg a BFZ stábját. A titkos recept.
Emlékeink között később A csodálatos mandarin is szóba kerül majd, de egyelőre lássuk a citromos receptet.
Hozzávalók:
- 1 nagy doboz magas zsírtartalmú tejföl (450 g)
- 1 doboz növényi tejszín (500 ml)
- 2-3 db citrom héja lereszelve
- 2 csomag babapiskóta
- 2-3 db citrom leve
- 12 evőkanál cukor (xilit esetleg)
A fenti mennyiség fele is elég öt embernek
Elkészítés:
- A krémhez felverem a tejszínt, hozzákeverem a tejfölt, citromlevet, citromhéjat és cukrot.
- Egy nagyobb tál aljára teszem sorba a piskótákat, erre kenek egy réteg krémet, majd így folytatom a rétegezést. A tetejére bőségesen teszek a krémből, citromkarikákkal díszítem, esetleg meglocsolom sziruppal (grapefruit, narancs)
- A piskótát meg lehet locsolni egy kis limoncellóval, gyümölcspálinkával vagy konyakkal (vigyázat, a sofőrökre is gondolni kell!)
Érdemes az édességet az adott alkalom előestéjén megcsinálni, mert akkor a piskóta átitatódik és jól megpuhul a krémtől.
Honlapunkon itt ismerhetik meg Gátay Tibor szakmai pályáját.