hun/ eng
search
my basket
BFO MUSIC FAIR AND FAMILY DAY

Announcement

BFO MUSIC FAIR AND FAMILY DAY

Ismét ingyenes családi napot rendez a Fesztiválzenekar május 28-án az Aquincumi Múzeumban, óránként kezdődő zenei programokkal, néptánccal, játékokkal. A népszerű Kakaókoncert és Zenevár mellett a BFZ Felfedező zenei oktatóhonlap szereplője, Sodró Eliza is játszik majd a gyerekekkel.

Ingyenes családi napot és zenei vásárt rendez a Budapesti Fesztiválzenekar május 28-án, szombaton az Aquincumi Múzeumban. Az egész napos rendezvényen óránként kezdődnek a zenei programok, emellett kézműves foglalkozásokkal, néptánccal és játékokkal várják a gyerekeket, sőt aznap a múzeum gyűjteménye is ingyenesen tekinthető meg. A Fővárosi Önkormányzat által támogatott, 10:30–19:00 óráig tartó eseményen a látogatók a Fesztiválzenekar következő évadára szóló bérletei és jegyei, illetve ajándéktárgyai közül is válogathatnak. A zenei program 11 órakor a Zenevár mesejátékkal veszi kezdetét, majd 11:20-kor a BFZ Felfedező edukációs honlap szereplőjével, Sodró Eliza színésznővel a gyerekek élőben is teljesíthetnek egy zenei kihívást. Délben népzene következik, 13 órától az ütősöké a főszerep, 14 órakor Kakaókoncert lesz, 15 órakor pedig Hangszerkóstolóval ér véget a legkisebbeknek szánt sorozat, utóbbin a BFZ muzsikusai segítenek a gyerekeknek kipróbálni a hangszereket. Ezután felnőtteknek szóló zenei programok következnek: két – regisztrációhoz kötött – kamarakoncert a múzeum épületében 16 és 17 órától, az utolsó, fúvós koncert pedig 18 órakor kezdődik. A zenei programok mellett kézműves és egyéb foglalkozásokkal is készül a BFZ, és a múzeum híres leletéről, az aquincumi víziorgonáról is hallható lesz egy előadás.

A koncerteket az Aquincumi Múzeum különböző helyszínein tartják meg, a részletes program a zenekar honlapján olvasható. Nézze meg a tavalyi eseményről készült kisfilmet!

A BFZ segítségével a klasszikus zenével a gyermekek nemcsak személyesen, de már online is találkozhatnak: a BFZ Felfedező című gyermekeknek szóló zenei oktatási honlapon Sodró Eliza az 5-12 éves gyermekeket vezeti be a klasszikus zenébe, a hangszerek világába és a szimfonikus zenekar felépítésébe. A három részből álló, Eliza, a zenenyomozó című kisfilmsorozat a felfedezo.bfz.hu oldalon érhető el: az első részben a muzsikusok gyerekkori hangszerválasztásáról esik szó, a másodikban a karmester szerepét mutatják be, míg a harmadikban a koncertre készülés áll a fókuszban. A honlapon emellett a népszerű Kakaókoncertek, a Hangszerkóstoló és a Zenevár felvételei, valamint zenei játékok is elérhetők.

A BFZ akciót is kínál azon családoknak, akik a jövő évad során rendszeresen látogatnának a koncertjeikre: a hétvége délutáni hangversenyeket tartalmazó Fricsay bérletet féláron kaphatják meg gyermekeiknek, unokáiknak azok, akik két teljes árút vásárolnak. A nagyobb gyerekeknek és fiatal felnőtteknek pedig Klassz koncertek címmel hirdettek új bérletet: a 35 év alattiaknak szóló sorozat 35 százalékos kedvezménnyel érhető el, és csak 2022-es hétvégi hangversenyeket tartalmaz: két nagyzenekari koncertet, egy Concertino kamarakoncertet és egy éjjeli Midnight Music előadást.

BFZ ZENEI VÁSÁR ÉS CSALÁDI NAP

2022. május 28. 10:30-19:00

AQUINCUMI MÚZEUM ÉS RÉGÉSZETI PARK (1031 Budapest, Szentendrei út 135.)