hun/ eng
keresés
kosaram
CITROMOS ÁLOM HEGEDŰMŰVÉSZ MÓDRA

CITROMOS ÁLOM HEGEDŰMŰVÉSZ MÓDRA

Hegedűművészünk és pótolhatatlan kottatárosunk, Gátay Tibor egy alkalommal ezzel az isteni süteménnyel lepte meg a BFZ stábját. A titkos recept.

Emlékeink között később A csodálatos mandarin is szóba kerül majd, de egyelőre lássuk a citromos receptet.

Hozzávalók:

  • 1 nagy doboz magas zsírtartalmú tejföl (450 g)
  • 1 doboz növényi tejszín (500 ml)
  • 2-3 db citrom héja lereszelve
  • 2 csomag babapiskóta
  • 2-3 db citrom leve
  • 12 evőkanál cukor (xilit esetleg)

A fenti mennyiség fele is elég öt embernek

Elkészítés:

  1. A krémhez felverem a tejszínt, hozzákeverem a tejfölt, citromlevet, citromhéjat és cukrot.
  2. Egy nagyobb tál aljára teszem sorba a piskótákat, erre kenek egy réteg krémet, majd így folytatom a rétegezést. A tetejére bőségesen teszek a krémből, citromkarikákkal díszítem, esetleg meglocsolom sziruppal (grapefruit, narancs)
  3. A piskótát meg lehet locsolni egy kis limoncellóval, gyümölcspálinkával vagy konyakkal (vigyázat, a sofőrökre is gondolni kell!)

Érdemes az édességet az adott alkalom előestéjén megcsinálni, mert akkor a piskóta átitatódik és jól megpuhul a krémtől.

Honlapunkon itt ismerhetik meg Gátay Tibor szakmai pályáját.