hun/ eng
keresés
kosaram
BFZ_Mecanas-7621.jpg
Naptáramhoz adom

Karácsonyi vásár

2022
December18 10:00
Naptáramhoz adom

Program

11:00 Ingyenes minikoncert

14:00 Ingyenes minikoncert

PROGRAM:

Wolfgang Amadeus Mozartbio:
D-dúr divertimento, K. 136

Edward Elgarbio:
SALUT D’AMOUR (SZERELMI ÜDVÖZLET), OP. 12

Antonín Dvořákbio:
Keringő, Op. 54/1

Wolfgang Amadeus Mozartbio:
Die Zauberflöte (A varázsfuvola) – Bűvös csengettyű, Sarastro áriája, Az Éj királynője áriája (Johann Wendt átiratai)

Bodó Antónia, Molnár Noémi (hegedű), Csoma Ágnes (brácsa), Dvorák Lajos (cselló)

További információ

Az esemény körülbelül 7,0 óra hosszúságú.

Az eseményről

Először rendez zenés karácsonyi vásárt a Budapesti Fesztiválzenekar. Advent negyedik hétvégéjén, december 17-én és 18-án várják közös ünnepi hangolódásra a klasszikus zene szerelmeseit próbatermükbe. A BFZ shop legújabb termékeiből, kedvezményes koncertjegyekből, különleges ékszerekből és gyerekkönyvekből is válogathatnak az érdeklődők. A zenekar ingyenes minikoncertekkel és lélekmelegítő forró italokkal is készül. Ragyogjon a zene fénye ezen a hétvégén is!

Egy teljes hétvégére kinyílik a Budapesti Fesztiválzenekar „nappalijának” ajtaja: az év zenekarának választott együttes most először készül karácsonyi vásárral közönségének. Mindkét nap ingyenes meglepetéskoncerteket adnak, forró teával és forralt borral várják a hozzájuk látogatókat. December 18-án a Vasárnapi Kamarazene sorozat újabb gyöngyszemével zárul a hétvége, amire itt még találnak elérhető jegyeket.

A vásározók kedvezményesen juthatnak koncertjegyekhez: a BFZ 15% kedvezménnyel ajándékozza meg azokat, akik a januári és februári nagyzenekari hangversenyeire vagy kamarakoncertjére vesznek legalább négy darab jegyet. Azokra is gondoltak, akik meghagynák a döntés örömét az ajándékozottnak: számukra tökéletes választás a BFZ-ajándékkártya.

Lenyűgözően szép, új termékekkel bővült a BFZ shop kínálata is, ahol kicsik és nagyok számára is találnak örömteli ajándékot. A kávé-és teafogyasztók kedvencei lehetnek a zenekar életében is fontos szerepet betöltő zeneszerző, Gustav Mahler sziluettjével díszített csészék, de vászontáska és neszesszer is elérhető ugyanezzel a grafikával. Környezetbarát kulacsok, füzetek hangszeres mintával, bögrék, hangszeres sütiformák és karácsonyi gömbdíszek sorakoznak a zenekar ünnepi kínálatában.

A gyerekeknek a Pagony könyveiből válogathatnak, az ékszerek szerelmesei pedig olyan magyar tervezők egyedi kreációival találkozhatnak, mint Égi Marcell, Jermakov Kata, Király Fanni, Lázár Veró vagy Zeibig Anna.

Teljes leírás